Sunday, 7 July 2019

Random Memory : Chess team

Assalamualaikum everyone .

Oh my god, it's been a year i didnt update this blog wow really wow hahaha by the way aku tulis entry ni pakai handphone je sebab tetiba datang mood nak merapu dalam blog ni lepas setahun biarkan dia tergantung sepi. ok cam biasa dulu kini dan selamanya im always stuck at making title for every entry tho adehhh apa apa je lah. 

Alhamdulillah im done with my 2nd semester yeayyy (awalnya happy remember pls you ada 6 semester left tau . baru done first year, ada 3 tahun lagi jangan nak happy sangat) . yes baru done first year . Give me a big clap plsss wuu thank you thank you  setakat ni aku puas hati dengan prestasi diri sendiri sejak masuk degree even tak aktif macam  masa asasi (tamhidi 17/18) dulu sebab makin sibuk (lah sangat) hahahah. Asasi dulu tak ada la aktif mana pun acah je . Wakil universiti untuk sukan asasi dalam chess competition and guess what we got 2nd place sumpah tak expect . Tak expect jadi wakil uni satu hal, dapat no 2 pulak tu omaigod . srs tak expect . Guru pengiring kitorang, miss Laila pun memang tak letak harapan tinggi . Yang kelakarnya, masa nak otw ke Ukm (competition tu buat kat permata pintar, ukm) miss siap cakap kalau habis awal boleh kita balik awal lol hahahahhaa tak salah kan miss pun sebab usim tak pernah dapat pingat pun sebelum ni but i trusted my team tho . and i believe in myself . Walau macam mana pun aku kena dapat pingat . Alang-alang dah dapat setinggi ni, wakil universiti kut jarang orang dapat peluang macam ni, aku kena grab peluang ni main betul betul . (aku jenis competitive sikit). 8 round , aku menang 7 kalah 1 . Ok la tu kan hahahahhahhaah .

Ok next, lepas dah habis sukan asasi, kitorng jadi wakil tamhidi untuk sukan fakulti pulak . And Alhamdulillah we got 3rd place . Bayangkan eh kitorang paling muda , paling adik la lawan dengan akak abang degree , dapat pulak no 3 omaigod sumpah tak expect dan bangga . lagi best bila miss laila datang to cheer us up . Sayang miss Laila. Miss Laila belanja kitorang makan kat Semangkuk. Ni makin sayang ni hahahahaha . Ni la memori paaaaaling best time tamhidi dulu , masuk chess team .

Sumpah aku sayang team aku. I love you gang.  Sampai sekaramg kitorang still keep in touch even lain lain fakulti. Yup,  kitorang berempat lain-lain fakulti . Dua orang fakulti syariah undang-undang, Sorang fakulti Ekonomi dan Muamalat and aku fakulti Sains dan Teknologi.  Aku tak sangka dapat best friend lain fakulti ni hahahaha ye lahh susah sebenarnya nak buat kawan dengan budak fakulti lain melainkan kau memang kawan dari sekolah sebab fakulti taksama lepastu setiap fakulti jauh-jauh lepastu dengan busynya memang susah nak jumpa even kalau fakulti sama tapi kos lain pun susah nak jumpa sebab jadual tak sama tapi alhamdulillah Allah kenalkan aku dengan diorang melalui chess 

Ok done with tamhidi . Banyak je memori time tamhidi , dengan kawan-kawan kelas yang gila-gila, kawan-kawan kuliah, lectures, housmate paruna A27.  Banyak sumpah banyak tak tercerita sebab banyak sangat . 

Bila dah masuk degree ni , aku join je chess team untuk FST . Alhamdulillah untuk individual rank aku puas hati dengan diri sendiri tapi untuk fst tak hahaha sebab tak dapat nombor . sumpah frust huhu salah aku jugak sebenarnya aku ada peluang menang last round tu tapi aku iyakan je bila opponent minta seri . Aku pentingkan diri , aku fikir kalau seri atleast aku top 10 padahal aku ada peluang untuk menang and make my team win aaaaaa sumpah menyesal sampai sekarang pun bila fikir balik ya allah menyesalnya serba salahnya tapi nak buat macam mana benda dah lepas . Alhamdulillah based on my rank tu aku dapat jadi candidate untuk join masum 2019 tapi aku undur diri sebab tak dapat bagi komitmen. Latihannya clash dengan banyak benda . Rugi memang rugi tapi takpelah lain tahun boleh cuba lagikan, doakan aku . Masuk Masum one of my dream hahahahha sape taknak wehhh. 
Btw thanks Allah aku kenal ramai senior and kawan yang baik² dari pelbagai kos bila join chess ni. Siapa tak suka kan bila dapat kawan baru . Memang la mula-mula jumpa tu competitive teruk ye la nak jadi wakil fakulti kut tapi bila dah jadi satu team ni waaaaaa sayang sangat-sangat. among girls la boys aku tak kenal sangat tak ambik peduli pun . 

Gais doakan aku ehh banyak benda aku nak cuba di masa akan datang . Doakan aku dapat survive dalam kos yang aku ambik ni, Teknologi Kimia Industri . Banyak benda lagi yang aku kena belajar . Tolong doakan ye . Terima kasih . 

Degree life? Lain entry aku cerita okai. Bye, assalamualaikum .  

Xoxo,
FaZ

No comments:

Post a Comment